Известие

Collapse
No announcement yet.

лампичка на Airbag 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ами аз миналата седмица сменях табло и централа.Имаше само един еърбег.Та значи за достъп до централата трябва да свалиш мокетената кора на централната конзола откъм пасажера.Там са буксите които отиват към коланите.Има още една букса за която ми казаха че имало някакъв датчик дали има пасажер или не/ма понеже аз нямам такъв датчик на седалкатасложиха някакво съпротивление да имитира че има човек/,също и главната букса на централата, както и една маса.Има една букса която е вляво от кормилната колона за еърбега на кормилото,в ляво от жабката има букса за втория еърбег и за ключа за изключване на втория еърбег в дясно на таблото като отвориш предната дясна врата.Само че достъп до тях има като извадиш жабката.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Грешката не я помня... мина месец и половина откакто ходих на диагностика.

А относно коментара на Митко - освен да му благодаря за изчерпателния отговор, но явно няма да аз да се занимавам с тия работи като гледам що занимавка е...
      Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
      GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Грешката е важно да се знае, каква е, защото тя насочва към кое точно е проблема. Иначе трябва да се кара наред а това отнема време и нерви.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Ми общо взето подмяната си я извърших аз,един ден с достатъчно много псуване, обаче оживяването го предоставих на специалистите тъй като нямам нужните познания.Общо взето трябва си диагностика и човек който знае кое къде е и как функционира.

---------- Post added at 21:58 ---------- Previous post was at 21:46 ----------

Само да допълня, след присаждането на втория еърбег, на километража светна още една лампичка символично изобразяваща пасажерската седалка със втория еърбег.При запалване основната лампа за еърбеците изгасва което предполагам значи че централата е наред, втората лампичка обаче не изгасваше което значеше че има проблем във втория еърбег.След което се наведе под пасажерската седалка да търси нещо и ме нахока дето не съм му казал че нямам такъв датчик и тогава намести нещата с едно съпротивление.Та, твоята кола с колко еърбега е и коя лампичка свети.Ако свети основната значи имаш проблем с централата, ако свети допълнителната значи проблема е д втория еърбег или ти е изключен втория еърбег от ключа на страничния панел на таблото.Той се изключва с ключа на колата когато някой е сложил детска седалка с дете на предното пасажерско място, то и такъв е символа на втората лампа.Идеята е при удар еър бега да не нарани детето щото по правилник тосе вози с гръб към таблото и сещай се кво става ако гръмне балона.Ся не знам при ръчно изключване на еърбега дали свети въпроснаталампа, макар че логично трябва да свети да те подсеща че е изключен.Да не би това да ти е"проблема".Ака е така просто включи еърбега.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

2 лампи за еърбега ми светят. Жълтата - тази за втория еърбег предполагам, дето изобразява седалката - и червената лампа. Ако не е станало съвсем ясно, в поста си на предната страница съм качил снимка, можеш и от там да видиш.

Comment

Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщение
              2 лампи за еърбега ми светят. Жълтата - тази за втория еърбег предполагам, дето изобразява седалката - и червената лампа. Ако не е станало съвсем ясно, в поста си на предната страница съм качил снимка, можеш и от там да видиш.
              преден десен еърбег имаш проблем и ти свети жълто все едно, че си изключил предния десен еърбег от ключа

Comment

За жълтия чек ясно, червеният повече ме притеснява и заради него се чудя в момента дали имам еърбези или не, че доста противоречиви мнения изчетох във форума.
                Last edited by sollider; d.m.y г., 09:33.

Comment

Зависи каква ти е записаната грешка,но щом е активна постоянно по-вероятно е да не се отворят. Макар,че има колеги,които казват,че и при наличие на грешка пак са се отворили. Ако можеш закачи я пак на диагностика и кажи какви са ти грешките.
                  Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                  Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                  Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Това ти подсказва само, че някой еърбег може да не се отвори. Да не ти се налага де, но те спасиха баща ми

Comment

Ясно... ще му обърна внимание след някоя друга седмица.

Благодаря на колегите, които се отзоваха.

Comment

Здравейте, за да не отварям нова тема пиша тук, може и да е полезно на някой в последствие.
                        Колата е 147 1.9 16v и претърпя удар в стълб без да съм в колата тъй-като ми изпусна ръчната. Нямаше отворени еърбеци, но се оказа, че коланите са гръмнали. Взех нови колани и датчици, но имаше разминаване в буксата на датчиците и съответно си закачих мойте. След като я закачих с еку скана всички греки се изчистиха освен една: "1А контролна лампа за еърбег" и не иска да се изчисти. Някои има ли идея? По време на ремонта ми падна акомулатора, може ли това да е причината?
                        Attached Files
                        Last edited by degweed2; d.m.y г., 18:25.
                        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от degweed2 Покажи съобщение
                          Здравейте, за да не отварям нова тема пиша тук, може и да е полезно на някой в последствие.
                          Колата е 147 1.9 16v и претърпя удар в стълб без да съм в колата тъй-като ми изпусна ръчната. Нямаше отворени еърбеци, но се оказа, че коланите са гръмнали. Взех нови колани и датчици, но имаше разминаване в буксата на датчиците и съответно си закачих мойте. След като я закачих с еку скана всички греки се изчистиха освен една: "1А контролна лампа за еърбег" и не иска да се изчисти. Някои има ли идея? По време на ремонта ми падна акомулатора, може ли това да е причината?
                          МЕС -> възглавници -> тестове
                          Last edited by Alex_26; d.m.y г., 22:03.

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                            МЕС -> възглавници -> тестове
                            Ще пробвам, но в тестове какво да гледам?
                            Има контролна лампа повреда, еърбег на пътника, колани, задни странични възглавници. Нещото, което не е в ред как да го хвана като индикатора все е червената лампа за еърбег?
                            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm

Comment

Каква е тая готина диагностика?
                              ПЦ ли е това или таблет?

Иначе аз моите лампи... си ги разпоих
                              156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                                Каква е тая готина диагностика?
                                ПЦ ли е това или таблет?

Иначе аз моите лампи... си ги разпоих
                                Таблет с windows 10!
                                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
                                164, 156, GTV V6 turbo 🏎, 147 - ex 🚘

Comment

Working...
                                X